Onder de bomen

Een bijzondere samenwerking van Mirjam van der Vegt en André Bikker. 

Mirjam van der Vegt is de schrijfster van de 'De kracht van rust' en je mag dit boek gerust het Beste Spirituele Boek 2021 noemen. Mirjam en André ontwikkelden aan het begin van de corona de teken7daagse.

Samen nemen ze je mee op een wandeling. Wanneer je door de Bijbel wandelt, kun je dat vergelijken met een boswandeling; overal leer je van de bomen. Kiemkracht, ontmoeting, afhankelijkheid, verbinding, oogst en leven – de bomen houden ons een spiegel voor.

Het Bijbelse bomenbos is divers. Je vindt er eiken, ceders, olijfbomen, acacia’s, appelbomen, vijgenbomen, populieren, wilgen, amandelbomen en mosterdbomen.

 

Ook als je nog nooit in de Bijbel hebt gelezen, nodigen we je van harte uit om mee te doen. De natuur nodigt iedereen, gelovig of niet gelovig - dus kom zoals je bent.

 

Elke dag een meditatie
Het Bijbelse bomenbos wordt je aangeboden in de vorm van 49 Lectio Divina’s – deze vorm van meditatie uit de kloostertraditie vind je ook in Het Stiltedagboek.

Daarnaast of los daarvan kun je optioneel een Teken7weekse volgen onder leiding van André Bikker van De Schilderschool. Als je wilt mediteren met de Bijbel en tegelijkertijd wilt tekenen, begin je bij voorkeur met beide tegelijk, want de Teken7weekse verwijst elke week naar de meditaties.

 

Meedoen op basis van donatie
Meedoen gaat op basis van een donatie, waarbij wij een richtlijn aangeven van onze daadwerkelijke kosten. Op deze manier kunnen ook mensen met een kleinere portemonnee meedoen. Wanneer jij meer te besteden hebt, nodigen we je van harte uit om meer te doneren, zodat dit project voor ons ook rendabel blijft. We ondersteunen er meerdere ondernemers mee.

 

Stap voor stap
De Bijbelse bomen hebben ons enorm verrast! Ze zeggen ons veel over hoe we mogen leven en ademen onder een open hemel. We hopen dat jij meewandelt in deze veertigdagentijd waarin de bomen weer langzaam ontkiemen.

Opgeven kan via deze link.